תערוכות
הצלמניה החיפאית
סיפור התהוותה של העיר חיפה בחמישים השנים הראשונות של המאה העשרים, המוצג באמצעות מאות תצלומים היסטוריים. התערוכה מתמקדת במרכיבים החיוניים להתהוותה של חיפה: מקומות תרבות ובילוי, מוסדות החינוך השונים, פתיחת הנמל בשנת 1933 והתפתחות התחבורה הציבורית בעיר לאורך השנים.
מאה שנה לרכבת החיג'אזית - רכבת העמק
באוקטובר 1905 נחנך קו "רכבת העמק" כחלק מפרויקט הרכבת החיג'אזית, מחיפה לדמשק. התערוכה מספרת את סיפורה המיתולוגי של רכבת העמק באמצעות תצלומים, מפות, תצלומי אוויר, מסמכים ותכתובות.
איורים חדשים לאגדות ישנות (האחים גרים)
מאיירים ישראלים מתייחסים בפריזמה אישית לאגדות קלאסיות, מתוך אגדות האחים גרים. מבין נושאי העיסוק ניתן למנות את תפיסת האגדה כמשקפת את החברה העכשווית, כמבטאת דחפים תת־הכרתיים, או כמשרתת ביקורת חברתית־פוליטית.
"שמן" תעשייה עם כבוד
תעשיית השמן הייתה אבן היסוד של התעשייה המתחדשת והחלוצית בארץ ישראל. אחד המפעלים החלוציים במפרץ חיפה הוא מפעל "שמן". בתחילת דרכו, בשנת 1906, נקרא המפעל "עתיד".
כרזה וכרוז
תערוכה זו, שבמרכזה המדיום הגראפי של כרזות, היא מחווה לעשייה התרבותית של חיפה על פני תקופה של קרוב לשמונים שנה.
בסלון של ליידי אוליפנט
במחצית השנייה של המאה ה־19 הייתה נהירה של נוסעים אוריינטליסטיים מהמערב אל ארץ הקודש. בשנת 1882 התיישבו אליס ולורנס אוליפנט עם קבוצת חברים ובני משפחה במושבה הגרמנית בחיפה (כיום שדרות בן גוריון 16).
גרגירים
התערוכה עוסקת בחוף הים כזירת התרחשויות מגוונת, לא רק אנושית, אלא גם ובעיקר אסתטית.
אור ראשון
רוטנברג ואדריכלות תחנות הכח בשנות ה־20 וה־30
עם עלייתו בשנת 1919, שאף פנחס רוטנברג לייצר חשמל בארץ ישראל כמנוף לייסודה של מדינה מודרנית. תוך פחות מעשור הפך חזון זה למציאות קיימת.
"מסע צלב של שלום"
התרומה הגרמנית לבניינה של ארץ ישראל במאה ה־19
במהלך המאה ה־19 חוותה ארץ ישראל, לאחר מאות שנות שפל, שגשוג משמעותי. תרומתם של רבבות העולים היהודים לתהליך זה למן העלייה הראשונה של 1882, ידועה. פחות מוכרות הן יוזמות נוצריות שונות, שאף קדמו בחלקן לעלייה הראשונה.
כתבו לנו ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם האפשרי